Servicii specializate oferite

Domenii de servicii specializate pe care le oferim:

1.Educaţie specială si specializată a copiilor cu deficienţe; 

2.Compensare prin terapii specifice pentru copii/elevi cu : dificultăţi de învăţare, dificultăţi de dezvoltare,dificultăţi de adaptare, tulburări de limbaj, tulburări de comportament, deficienţe fizice şi neuromotorii, deficienţe senzoriale, etc.; 

3.Evaluare psihologică, diagnosticare, orientare şcolară si profesiuonală; 

4.Asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie pentru copiii/elevii cu CES integraţi în unităţile de învăţământ de masă; 

5.Informare şi consiliere pentru părinţi; 

6.Informare şi consiliere a cadrelor didactice; 

7.Cercetare psihopedagogică şi elaborare de studii de specialitate; 

8.Testare şi consiliere psihologică. 

Pe viitor ne orientăm spre îmbogăţirea ofertelor de activitate, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice din şcolile incluzive cu care colaborăm în acest moment şi ne propunem extinderea acestora şi către celelalte şcoli de masă, care vor şcolariza elevi integraţi. 

9.Consilierea şi orientarea profesională oferită elevilor

Activitatea de consiliere şi orientare profesională este un aspect important în procesul de educare a tinerilor în cadrul şcolii noastre. 

Anual au loc o serie de activitati cu caracter educativ. Dintre acestea exemplificam: Concursuri interactive pe diferite teme ( Ziua nationala a Romaniei, Ziua Francofoniei) 

Dezbateri pe tema: "Uniforma scolara pro si contra", "Consumul de droguri, bauturi alcoolice si tigari", "Imigratia in Europa".) nRezolvarea unor probleme de disciplina si invatatura in cadrul consiliului elevilor   Concursul "Cea mai frumoasa clasa" Comemorarea unor evenimente locale Cursuri de formare continuua pentru formatori si formarea cadrelor didactice din scoala pentru orientare si consiliere vocationala . Activitatea de consiliere se adresează nu numai elevilor, dar şi părinţilor acestora, în cadrul şedinţelor de consultaţii desfăşurate în cabinetul de orientare şi consiliere al şcolii. Colaborarea scolii cu familia consta in: atragerea parintilor in rezolvarea partiala a unor probleme materiale, administrative gospodaresti. 

© 2016 C.S.E.I. Făgăraş
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți