Activităţi

ASPECTE DIN DEZBATEREA "EDUCAŢIA NE UNEŞTE"

In data de 10.05.2019, a avut loc in unitatea noastră şcolară dezbaterea viziunii asupra viitorului educaţiei în România "EDUCAŢIA NE UNEŞTE" la care au participat cadrele didactice şi parintii elevilor.

SUNTEM COPIII EUROPEI

Sub genericul "SUNTEM COPIII EUROPEI", elevii de la C.S.E.I. Fagaras au desfăşurat activitati legate de sarbatorirea  Zilei Europei prin evocarea unor imagini despre țări din Europa care au legătură cu preferințele și visurile lor, justificând titlul ales pentru activitate și demonstrând practic că "EUROPA E ÎN INIMA MEA", adică Europa se găsește în inima fiecăruia dintre noi. 
Profesorii au transmis informatii despre U.E.
•Elevii au realizat desene si picturi pe aceasta tema. 

13.02.2018

           În cadrul "Campaniei de informare și pregătire a populației" derulată de Ministerul Afacerilor Interne- Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru situații de urgență, în data de 13.02.2018 elevii CȘEI au avut prilejul să întâlnească reprezentanții Detașamentului de Pompieri Făgăraș care le-au oferit informații privind regulile de comportare în caz de cutremur, la școală și acasă, cum să-și protejeze familia și căminul în cazul scurgerilor de gaz precum și modul de folosire a echipamentelor electrice în mod corespunzător.


24 ianuarie 2018

           În 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire - Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.S-au lecturat povestiri istorice ce au prezentat aspecte inspirate de marele eveniment iar elevii CȘEI au pregătit un scurt program artistic de cântece și poezii patriotice dedicate zilei unirii. La finalul activității profesorii și elevii au dansat hora unirii.


15 ianuarie 2018

           Ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naționale în 6 decembrie 2010. În această dată este omagiat poetul național Mihai Eminescu, despre care Constantin Noica spunea : "Cu numele lui magic deschidem toate porțile spiritului". În această zi, de o deosebită importanță pentru cultura poporului român, elevii CȘEI au vizionat un material video despre viața și opera marelui poet și au recitat din operele sale. Evenimentul a fost marcat de o adîncă încărcătură emoțională atât în rândul elevilor cât și a profesorilor.


19 Decembrie  Serbarea de Crăciun

           Ca în fiecare an, Moșul este așteptat de elevii CȘEI cu un program artistic deosebit. Nu lipsesc poeziile, cântecele, dansurile moderne și obiceiurile tradiționale prin care elevii își etalează calitățile artistice.

           Cum și bradul și casa trebuie împodobite în preajma Nașterii Domnului, elevii, coordonați de profesorii lor au confecționat obiecte decorative specifice acestei sărbători, care au fost ulterior expuse la Fundația Culturală "Negru Vodă".  În timpul reprezentației, elevii din școlile făgărășene au putut aplauda talentații noștri elevi precum și creațiile lor.


1 Decembrie 2018

Cu ocazia Zilei Naționale a României elevii și cadrele didactice ale școlii noastre au desfășurat activitatea cu tema "La mulți ani, România!"

Obiectivele acestei activități au fost :

  • Cultivarea în rândul elevilor a dragostei de neam și țară, precum și a mândriei de a fi rămân
  • Prezentarea evenimentelor premergătoare și care au avut loc în data de 1 decembrie 1918 precum și importanța lor pentru poporul român.
  • Elevii, îndrumați de cadrele didactice, au adus un pios omagiu eroilor neamului prin prezentarea unui program de cântece și poezii patriotice închinate acestora.

Noiembrie 2017

În cadrul campaniei "Săptămâna legumelor și fructelor donate", activitate în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC) inițiată de MECȘ, elevii CȘEI au primit vizita elevilor de la Colegiul Național "Radu Negru" precum și al celor de la Colegiul "Aurel Vijoli" care, cu mic cu mare au dorit să doneze fructe și legume colegilor cu posibilități materiale mai reduse. Aceștia au fost întâmpinați cu entuziasm și, drept recunoștință, elevii noștri le-au prezentat un program de cântece și dansuri populare.


5. oct.2017

Ziua Educației a fost un bun prilej de întâlnire cu reprezentanții Poliției de proximitate ai Municipiului Făgăraș. Aceștia le-au prezentat elevilor un material video intitulat " Cheia e la mine!"

Scopul acestei activități a constat în popularizarea și derularea în școală a unor campanii antiviolență.

Obiectivele urmărite au fost:

- Sensibilizarea elevilor privind consecințele actelor de violență

- Îmbunătățitrea gradului de implicare voluntară a elevilor în activități de prevenire a violenței

- Pregătirea antiinfracțională și antivictimală a elevilor în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectare anormelor de conviețuire socială

- Ruperea cercului vicios al violenței prin practicarea "Celor trei A" ai non-violenței: Asertivitate, Autocunoaștere, Autocontrol. 

Activitatea a constat în prezentarea unui material video a unor adolescenți care au săvârșit acte de violență, abuz, consum de stupefiante sau care au fost victime colaterale în astfel de activități. Poveștile lor au fost derulate din spatele porților închise ale penitenciarelor pentru minori.

În paralel, au fost expuse poveștile de viață a unor campioni care, deși nu au avut o copilărie plină de posibilități, totuși au ales să lupte pentru credința lor.

Activitatea s-a încheiat prin purtarea unor discuții libere despre impactul pe care l-a avut vizionarea acestui material asupra celor prezenți, precum și despre consecințele nefaste ale alegerilor greșite.


16-22 septembrie 2017

În săptamâna 16-22 septembrie 2017 s-a desfăşurat Săptămâna mobilităţii europene. Şcoala noastră a participat în cadrul acestei activităţi cu proiectul "Aleea Terapeutică", proiect ce s-a desfăşurat pe toată această perioadă. Copii , tineri şi vărstnici au putut, timp de o săptămână să se conecteze cu natura într-un mod mai aparte. Doritorii au putut merge desculţi pe materiale precum coceni de porumb, nisip, lemn tranversal şi orizontal, fân, felii de buştean, frunze, cărămida, gazon(iarbă), rumeguş, piatră de râu, pietriş şi conuri de brad care acţionează asupra celor peste 7.000 de terminaţii nervoase din tălpi.

Articol 

02.03.2018

Prima imagine din articol va fi folosită pentru a-l reprezenta.

© 2016 C.S.E.I. Făgăraş
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți