Informatii functionare unitate an scolar 2020-2021

PRECIZARI PRIVIND INCEPEREA NOULUI AN SCOLAR

In saptamana 14-21.09.2020, unitatea scolara va functiona in scenariul verde in baza informatiilor transmise de DSP Brasov. 

Conform acestui scenariu, programul de invatamant se va desfasura prin prezenta fizica la scoala, respectand ordinul comun MEC-MS Nr. 5487/1.494/2020. 

Elevii care fac parte dintr-un grup de risc (de ex. boli respiratorii cronice severe, obezitate severa, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilitati, tratament imunosupresiv), se vor prezenta la scoala, cu avizul si recomandarile specifice medicului curant si cu acordul scris al parintilor.

In aceste situatii, la solicitarea parintilor, medicul curant sau dupa caz medicul de familie, dupa consultul pacientului, va emite o recomandare care sa precizeze situatia medicala a copilului si in care se impune indicatia de a nu participa fizic la scoala sau alte recomandari specifice.

Pentru acesti copii dupa caz, se vor crea conditii de siguranta sporite in scoala sau se va recurge la invatamantul la distanta.

Copiii care locuiesc in aceeasi locuinta cu o persoana care face parte dintr-un grup de risc, se pot intoarce in mod normal la scoala.

In anumite cazuri mai grave, medicul curant sau medicul de familie, cu acordul familiei poate recomanda (elibera o adeverinta) ca acel copil sa nu se prezinte la scoala, acel copil urmand invatamantul la distanta. 
© 2016 C.S.E.I. Făgăraş
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit!